GEIR A: ARNEBERG tekst
– Siden endt utdannelse har jeg jobbet ved flere smådyrklinikker på Østlandet, alle på mange måter forskjellige. Nå har jeg altså tatt sats, og med familien i ryggen åpner jeg egen dyreklinikk i hjertet av Holmestrand. Her ønsker jeg å ta med meg erfaringer og det jeg har likt best fra tidligere arbeidsplasser, og skape en koselig og moderne klinikk, sier Maria Palomar, som kom fra en jobb på en dyreklinikk i Sandefjord, før hun altså nå startet opp i Holmestrand.

– Jeg og familien flyttet til Holmestrand i 2017, og denne flotte byen blir stadig større og mer spennende. Med etableringen av «Dyrlegen Under Fjellet» ønsker jeg å være med på denne utviklingen, sier hun.

Målet er altså å gjøre klinikken til en lokal fastlege for alle firbeinte i Holmestrand sentrum.

I første omgang alene, der hun skal tilby enklere behandlinger som tannpleie, stell av ører, sårstell og mindre skader. Ved mer alvorlige skader, henviser hun til andre klinikker.

– Det har vært en enorm utvikling innen veterinærmedisinen bare siden jeg avsluttet studiet i 2010. Det dukker opp stadig større klinikk-kjeder og dyresykehus, med stadig mer avansert utstyr og prosedyrer. Dette er jo fantastisk. Likevel tror jeg at små, lokale klinikker med personlig oppfølging har en viktig plass. Og med et godt samarbeid med de store vil det være gull, sier hun.

Selv om hun starter opp alene, er målet etter hvert å vokse – både i personale og tilbud – for å kunne tilby den best mulige behandling og oppfølging for dyrene i Holmestrand.

– Jeg ønsker å være en lokal og personlig klinikk, en trygg fastlege for dyrene. For å øke tilgjengeligheten for kundene bestemte jeg å holde åpent en ettermiddag i uka (torsdager fra 18 til 20) og lørdag formiddag (fra 09 til 13), slik at det blir enklere å komme seg til dyrlege også for folk som arbeider på dagtid, sier hun.