– Vi har kommet til et lite veiskille nå, hvor vi har vokst på store avtaler flere steder i landet. Vi ser likevel at vi fortsatt ønsker å være den lokale sikkerhetsleverandørene som vi alltid har vært, sier operativ leder Therese Eriksen i Protect Vakthold & Sikkerhet Sande.

– Vi er den eneste sikkerhetsaktøren i Norge som har vektere stasjonert lokalt i Sande og Holmestrand. Det betyr at vi har veldig kort responstid, legger hun til.

Faglig tyngde

I februar i år ble det kjent at Sande-selskapet fikk kontrakt med å levere sikkerhet i publikumsområdene i det nye Nasjonalmuseet i Oslo. Kontrakten er på ca 70 millioner kroner i året, og ble vunnet i konkurranse med to andre vekterselskaper. Selv om de ikke var billigst, vant de likevel – rett og slett på faglig kvalitet.

– Når vi har vekst og litt ekstra vind i seilene er det fint å kunne omsette det til å bidra til at flere skal kunne oppleve at vi er til stede lokalt, slik at vi kan utvide med alarm, overvåkning og vektertjenester i nærmiljøet, legger hun til. Vi leverer i dag alarm, overvåkning og vektertjenester til i overkant av 100 kunder i Sande, Holmestrand og Hof. Og ønsker å fortsette å utvikle oss på dette området.

Sikrer gjenstander

Hovedoppgaven på Nasjonalmuseet er å bidra til at besøkende til museet har en hyggelig opplevelse.

– Det ene er en trygg opplevelse for alle som kommer til Nasjonalmuseet, men vi skal også sørge for at alle gjenstander i publikumsområdene fortsatt er der, og er i samme tilstand når museet stenger på ettermiddagen som de var da museet åpnet, sier Eriksen.

Også private

Selv om de har den store kunden i Oslo, har de også store lokale kontrakter som i det nokså nye lageret til Asko i Hanekleiva, hvor de leverer vektertjenester. Noe de har gjort fra første spadetak på tomten i 2018.

– Vi driver ikke bare med tjenester for næringslivet. Vi har også alarm, overvåkning og vektertjenester for privatboliger, sier Eriksen.

Selskapet ble startet av daglig leder Petter Nilsen, og fordi selskapet består av Sande-folk, ønsker de holde et solid fotfeste lokalt.

Lokalkompetanse

– Petter, som startet Protect, er født og oppvokst i Sande, og administrasjonen består av Sande-folk. Dermed har vi god kjennskap til lokalsamfunnet. Det at vi fortsatt bor her og har kontorene våre her mener vi er positivt for å kunne være et godt og trygt valg for lokale, både private og næringslivet.

– Ønsker dere flere kunder?

– Ja, vi ønsker nye kunder. Vi ønsker ikke bare å vokse nasjonalt, men også lokalt. Sande, Holmestrand og Hof er vårt nærområde og for oss er det viktig å huske hvor vi kom fra og støtte det lokale. Så vi ønsker oss flere kunder i Sande, Holmestrand og Hof. Både fordi vi vet vi kan tilby en unik sikkerhetstjeneste i lokalmiljøet, men også fordi vi ønsker å bygge og trygge arbeidsplasser til beboerne her.

Fakta: Protect Vakthold & Sikkerhet

  • Protect Vakthold & Sikkerhet AS et offentlig godkjent vaktselskap med hovedkontor i Sande

  • Avdelingskontorer i Drammen, Oslo og Møre og Romsdal
  • Tjenester: Arrangementssikkerhet, Uteliv, Stasjonærvakthold, Alarm og overvåkning, Ledsagertjenester, Medic (medisinsk utstyr og førstehjelpskompetanse), Utstyrsleie, Privatrettslig parkering